Hot Tub Time Machine

2010.06.24. 17:25

Kb. januárban láthattam az első trailert, és már akkor éreztem, hogy ez a film a nyár vígjátéka lesz. Az idei év "Másnaposok"-ának is emlegettem a blogon, de hogy még attól is ökörebb lesz, megmondom őszintén, arra azért nem számítottam:D A legtöbb esetben már az előzetesekben lelövik a legnagyobb poénokat, utána pedig csalódottan jövünk ki a moziból. A H.T.T.M. esetében azonban nem ez a helyzet, ez a film ezerszer jobb, mint amit a trailerből sejthettünk.

Már az alapsztori is hatalmas:

Adam, Nick (bizony, aki látta a szintén kegyetlen Miss Március c. filmet, az biztosan elismer Lópöcs.mpeg-et:) az felismerheti  és Lou egykor elválaszthatatlan jóbarátok voltak, de az utóbbi időben elhanyagolták a kapcsolattartást. Ám mikor a többiek egyikük öngyilkossági kísérletéről hallanak, eldöntik, hogy kivesznek egy viskót és az alkohol mámorába menekülnek szánalmasra alakult életük elől. De nem is akármelyik szobát veszik ki a nosztalgiázáshoz, hanem pont azt, ahol legszebb hétvégéjüket, az érettségi előtti sítábort töltötték.

Persze percek alatt csúnyán kiütik magukat, (kb. annyira, mint Az ananász expressz vagy a Másnaposok szereplői:) és másnap súlyos fejfájással tapasztalják a gondokat: visszakerültek 1986-ba.

Mint már megszokhattuk az ilyen filmekben (Vissza a jövőbe, Pillangó-hatás, Az időutazó felesége), minden tettnek súlyos következményei vannak a jövőre nézve. Ha nem ugyanazokat a dolgokat teszik meg, mint annó 86-ban, sosem juthatnak vissza az általuk ismert jövőbe. De fontos, hogy mindent ugyanúgy kövessenek el, mint azt lúzer kamaszként. Bizony ez nehéz feladat lesz a részeg, kiéhezett gimislányoktól hemzsegő sítábor közepén...

Steve Pink eddigi legjobb filmje, ezek után a Knight and Day (Kéjjel-nappal)-ra is kíváncsi vagyok, amit kb. 2 hét múlva mutatnak be a hazai mozik.

A poénok kulcsfigurája Rob Corddry (Agyő, nagy Ő; Míg a Jackpot el nem választ, Kaladférgek 2) és Crispin Glover (Vissza a jövőbe, Alice Csodaországban, Simon mondja, Charlie angyalai), de a többiek (John Cusack - 2012, Grace nélkül az élet, 1408; Clark Duke -Szextúra, Geek; Craig Robinson - Miss Március, Zack és Miri pornót forgat, Éjszaka a múzeumban) is nagyon jók. Számomra Lyndsy Fonseca (Született feleségek, Így jártam anyátokkal, Kick/Ass) volt a húzónév, hiszen a Kick/Ass óta a kedvenc színésznőim egyike. Sajna nem túl sok a szerepe, de annál emlékezetesebb.

Rég röhögtem ennyit... Várjunk csak, még nem is röhögtem ennyit filmen!:) Nem kérdés a pontszám: 10\10.

 

 

Eddig 61 millió dollár bevételt hozott a Metro-Goldwyn-Mayer Studio-nak a 36 millió dollárból forgatott mozi, ami ahhoz képest, hogy milyen jó film, elég kevés. (a Másnaposok pl. 470 millió dollár bevételt termelt)

 

A LA-i premier vörösszőnyeges fotói:

 

Szerző: fenyo86

Szólj hozzá!

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr662107094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása