"High School, musical nélkül"

Ki lehet nevetni, de engem ez a film érdekelt. Lehet, hogy túl sok érvágós drámát néztem mostanában, a Viharsziget, az A serious man és a Precious után kellett egy kis könnyen érthető, kalandos film, amire az új "Harry Potter" tökéletesen megfelelt.

A főszereplő (Logan Lerman) egy zaklatott lelkű tini boldogtalan otthoni élettel és veleszületett különleges erővel, akit elküldenek egy titkos edzőtáborba, hogy megtanulja használni az erejét és találkozzon olyanokkal, mint ő. Hirtelen rádöbben, hogy a mindennapjait megnehezítő diszlexia és hiperaktivitás csupán előkelő dns-ének tünetei voltak, hiszen a görög isten, Poszeidón fia.

Jacksonnak nem elég rádöbbennie, hogy Kronosz és Rheia  leszármazottai valóban léteznek, azonnal hősi küldetést is kap. Zeusz villámai ugyanis eltűntek, és a görög isten úgy gondolja, csakis Poszeidón fia lehetett elég arcátlan ellopni tőle. De Percy barátai, Annabeth és Grover melléállnak, és kalandokkal teli útra indulnak, hogy megtalálják az igazi tolvajt.

A szereplők 5-6 évvel idősebbek, mint a könyvben, de talán jobb is így, fura lenne egy 12 évesekbők álló világmegmentő csapat. A könyvborító is érdekes így egy picit a film után.

Ahogy a "tini-fantasykben" lenni szokott, a főszereplőket ismeretlen sármos fiatalok játsszák, kivétel ezalól talán Brandon T. Jackson, akit a Halálos iramban c. filmben is láthattuk már BMW-vel száguldozni, de feltűnt a Kegyenc fegyencben és az Amikor megállt a Föld-ben is. Legnagyobb szerepét azonban a Trópusi viharban kapta, ő volt ugyanis Alpa Chino. Talán úgy jobban beugrik, ha azt mondom: "Sunaszaft":)

Percy másik segítője a bájos Alexandra Daddario, akit eddig csak kisebb mellékszerepekben láthattunk sorozatokban (Maffiózók, All My Children, Law & Order), de most úgy tűnik, felfelé ívelhet a karrierje.

De a főszereplő Logan Lerman sem rendelkezik nagyobb filmes tapasztalattal, a Börtönnvonat Yumába c. filmben és a Gamer-ben láthattuk, a legnagyobb szerepe talán a Pillangóhatásban volt, ő játszotta ugyanis Ashton Kutchert gyermekként.

De feltűnnek nagy nevek is a vásznon, hogy a szülőket is becsalogasság gyermekükkel a moziba. Rosario Dawsont legutóbb a Hét életben (Seven Pounds), míg korábban a Men in black-ben láthattuk Will Smith oldalán. A férfiak biztosan emlékeznek rá a Nagy Sándor, a hódító c. filmből (1, 2,), Sin City-ben és Shop-stopban is nagyszerűen alakított, de a legjobb szerintem a Grindhouse-ban volt. Meglepett, mikor megkapta a szerepet, mert mostanában modellkarrierjére koncentrál, többet szerepel a férfimagazinok címlapjain, mit a playmate-ek.

Uma Thurman már többször bizonyította, hogy bármit elvállal. Érdemes lenne fontolgatnia a menedzser-változtatást, utóbbi filmjei közül (Anya a pácban, A szuper ex-nőm, Be cool) egyiket sem bírtam végignézni (pedig nagyon nem szeretem félbehagyni a filmeket)

Az előző (és szerintem a valaha volt legjobb) James Bond-nak az éven ez már a 3. filmje,  Pierce Brosnan a főszereplő Percy mentora , Catherine Keener (40 éves szűz, A tolmács, A John Malkovic-menet,) édesanyját, Melina Kanakaredes (Providence, CSI,) pedig Athénét alakítja. (Apropó, láttátok mostanában a feleségét?  Durva hogy alig telt el 8 év a két kép között... Akkor és most rovatunkat olvasták...)

Engem összességében kikapcsolt a film, nevetni is tudtam egy-egy viccen, bár az nagyon fájt, hogy az egész görög mitológiát az U.S.A-ba helyezték át. Ráadásul, ha ilyen ütemben nyírják ki a teremtményeket, a harmadik részben már a római isteneket kell feléleszteniük, hogy legyen kivel megküzdeni:)

Ennek ellenére 6\10 pontot kap tőlem.

Izgalmakkal teli kalandfilm a Harry Potter első két részének rendezőjétől. A 10-16-os célközönség körében bombasiker lesz, de az idősebbek sem fognak unatkozni egyetlen percig sem a látványos film alatt. 

 

A zeneszerző Christophe Beck, aki az Angel és a Buffy, a vámpírok réme c. sorozatok zenéivel futott be, majd olyan filmek dallamának a megírásaira  kérték fel, mint a Rózsaszín párduc, Amerikai Pite 3, Garfield, a Hajrá csajok, All about Steve, illetve a hamarosan a mozikba kerülő Párterápia. (trailere a következő posztban) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr871834388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása