Történet egy életről, és mindarról ami utána jön...

A District 9 óta türelmetlenül vártam, hogy megnézhessem Peter Jackson új filmjét, amely egy fiatal lányról szól, aki saját mennyországából figyeli családját és gyilkosát. Egyfelől bosszút szeretne állni, másfelől szeretné, ha a családja sebei begyógyulnának.

A főszerepet az alig 15 éves Saoirse Ronan kapta, aki valószínűleg a jövő egyik meghatározó színésznője lesz. Már 2 (!!!) éve Oscarra és Golden Globe-ra jelölték a Vágy és vezeklésben nyújtott játékáért, legutoljára pedig a Szikravárosban láthattuk.

Mark Wahlberg (Max Payne, A Tégla, Sivatagi cápák, Az olasz meló) és Rachel Weisz (Agora, A napfény íze, A múmia visszatér, Mindenképpen talán, Szélhámos fivérek) alakítják a szülőket, akik eltérő módon dolgozzák fel a sorscsapást. Az apa elzárkózik a család többi tagjától, minden idejét arra fordítja, hogy megtalálja lánya gyilkosát, mialatt felesége tovább szeretne lépni a tragédián.

Stanley Tucci alakítja a gyilkos szerepét, de majd még róla írok néhány bejegyzést, hiszen nem mindennapi figura. Nemcsak színésznek nagyszerű, forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is elismeri a szakma a munkáját. Remélem elviszi az Oscart érte, mert már nagyon megérdemli.

A Komfortos mennyország szerintem ámulatbaejtően jól összerakott film. A forgatókönyv, a színészek, a rendezés, a képi megjelenítés, a filmzenék, mind-mind felülmúlhatatlanok. Nem lehetett egyszerű dolga Peter Jacksonnak, hiszen könyvadaptációról van szó, de valószínűleg nagy segítségére volt Fran Walsh és Philippa Boyens, akikkel a King Kong és a Gyűrűk ura összes forgatókönyvét írta. Számomra leginkább az éles hangulatváltások tetszettek. Az egyik percben aranyos a fim, azután egy másodperc alatt hátborzongatóan ijesztővé változik. A hideg futkos az hátamon, de hirtelen egy bájos hangulatú betétdal és máris változik a hangulat.És ezzel játszanak az utolsó percig az alkotók. Lehengerlő...

Nekem bátran 9\10.

Hunsub trailer:  

 

 

Szerintem a legjobb dal a filmből:

Cocteau Twins - Alice

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr721762793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása