The Crazies (Tébolyultak)

2010.04.30. 22:57

Régen imádtam a Stephen King-féle, "az egész város megőrül"-típusú thrillereket, az izgalmas trailer pedig kilóra megvett. Persze nagyot dobott rajta kedvenc filmzeném, a Donnie Darko-ból ismert Mad World (lejjebb a lejátszóban vár a dal:)

Hollywoodban remake-láz ütött ki, ez a film is egy 1973-as feldolgozása. A történet egy kisváros lakóiról szól, akik egyik napról a másikra hirtelen bekattannak, és pchihopata gyilkosokká változnak. Persze akad, akit elkerül a járvány: a seriff, állapotos felesége, annak asszisztense és a seriffhelyettes menekülését követhetjük nyomon a tébolyult városból. A kijutás azonban nem is olyan egyszerű, hiszen természetesen a hadsereg is közbeavatkozik megszokott módszerével: lezárja a várost:)

A főszerepekben Timothy Olyphant, akit nemrég láthattunk a mozikban a Pokoli édenkert-el, de ő volt (ha már Stephen King-et említettem) az Álomcsapda főszereplője, vagy a Szüzet szüntess pornószínésze. Szóval mindenféle karaktert játszott már, de legemlékezetesebb szerepe akkor is (bár nehéz felismerni:) a Hitman kopasz bérgyilkosa. Tehetséges színész, itt is jól alakít, nem vele van a gond.

De nem is a seriff feleségét alakító Radha Mitchell-el (Hasonmás, A kód, Silent Hill, A fülke). Ő is nagy rutinnal rendelkezik már, remekül el is játszotta a szerepét.

A Hallmarkon naponta 4-szer vetített Leányanya főszereplője, Danielle Panabaker játsza az asszisztensét, Joe Anderson (Derült égből szerelem, Beethoven árnyékában, Amelie) pedig a negyedik útitársat.

Igazából nem tudnám megmondani, hol csúszott el a film. Egyszerűen nem fogott meg, egy pillanatig nem izgultam, egyszer nem ijedtem meg, ez pedig egy horrornál alapkövetelmény lenne. Talán a forgatókönyv túl gyenge, talán túl sablonos szituációkat láthatunk végig. Nem tudom, de nem is húznám tovább az írást, így is sajnálom az elvesztegetett másfél órát.

Pontozásom: 3\10.

 A kis költségvetésű film (20 millió dollár) az első hétvégén kimondottan jól nyitott (16 millió dollár az első 3 nap alatt), de azóta nem túl sokan váltanak rá jegyet. 44 millió dollárt bevételt hozott az Overture Films-nek.

Bevétel:

 

Hazai premier: 2010. május 20.

 

A már említett dal, mely egyik kedvenc filmzeném:

Gery Jules - Mad World 

Dalszöveg: 

 

A hollywoodi premieren készült fotók:

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr11965523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása