Hihetetlen, de elérkezett az 5. részéhez az F&F franchise. Valamikor az új évezred elején volt, amikor is az Universal látva a Tolvajtempó sikereit, elkészítette a következő nyárra az azóta legendássá vált Halálos iramban-t. Az illegális gyorsulási versenyek világába kalauzoló film világszerte 207 millió dollárt hozott a konyhára és újfajta köntösbe helyezte a chase-moviekat. Két évre rá jött is a folytatás, persze ekkor már duplaannyi pénzt szánt a stúdió a projektre, de ez sem volt baklövés. 238 millió lett az összbevétel, még úgy is, hogy Vid Diesel nem szerepelt a filmben. A harmadik részben már Paul Walker sem tűnt fel, azonban még így is rengetegen váltottak rá jegyet (158 millió volt a bevétel). Aztán 2009-ben sikerült összehozni a főszereplőpárost a negyedik részre, de még így sem sokan számítottak arra, hogy 363 millió dollárt könyvelhetnek majd el a mozijegy- és dvd-eladásoknak köszönhetően.

Ezen számadatok után máris érthetővé válik, miért is erőltetik az alkotók a további folytatásokat. Hiszen lássuk be így az 5. epizódnál tartva, semmi újat nem mutatnak a sorozat újabb és újabb részei. De talán pont itt a titok nyitja: a néző tudja mire számíthat: nem vár karakterfejlődéseket, meghökkentő fordulatokat, csupán tuningolt négykerekű járműcsodák száguldozását, egy csipetnyi akcióval és krimivel fűszerezve. De igazából nincs is ezzel gond, a producerek sem ígérgetnek mást, mint egy könnyed nyári popkornmozit. Ha képesek vagyunk kellően kikapcsolni agyunk realitásérzék-funkcióját, akkor már az sem zavar minket, ha az autók mellett már a szereplők is meseszerű erőnléti tulajdonságokkal gazdagodnak. Az más kérdés, hogy ki akar így filmet nézni...

A cselekmény ezúttal Brazíliában játszódik, Dwayne Johnson üldözi most Vin Diesel-t és Paul Walker-t, akik persze most is az "utolsó nagy dobás aztán dobbantunk" küldetés próbálják végrehajtani. Szerencsére sikerül szinte mindenkit összeszedniük a melóhoz a régi csapatból, hiszen mindegyikükre szükség lesz a terv végrehajtásához.

Pontozásom: 4\10. Se nem több, se nem kevesebb, mint az előző rész, de én azért csak beülök a 6. részre is majd 2013-ban, mert ezeket a csodajárgányokat még a színészek nélkül is szívesen elnézegetném szélesvásznon...

Hazai bemutató: 2011. május 5.

 

Fotók a premierről:

04.jpg 00 (Custom).jpg 04.jpg
04.jpg 04.jpg 04.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr793128982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása