Steven Spielberg  cége, a DreamWorks Animation olyan neves rajzfilmeket készített már, mint a Kung Fu panda, a Túl a sövényen, a Shrek, vagy a Z, a hangya, így méltán mondhatjuk, hogy nevük összefügg a minőségi szórakoztatással. Idén három animációt is bemutatnak majd, a Shrek 4-et júliusban, a Megamind-ot decemberben vetítik, míg a How to Train Your Dragon-t (Így neveld a sárkányodat) csütörtök óta láthatjuk a hazai mozikban.

A főszereplő Hablaty egy jószívű, vézna fiú, aki nem találja helyét a testes vikingek agresszív világában, ahol mindenkinek a sárkányölés a hobbija. Fizikailag és lelkileg is alkalmatlan a harcra, ráadásul pont édesapja a tábor hadvezére, aki csalódásként éli meg fia ügyetlenkedését a férfias dolgok terén.

Így hát Hablaty útnak indul, hogy elpusztítson egy tűzokádót, melyet trófeaként mutogathat otthon és mivel bebizonyítaná, hogy ő is igazi férfi. Ekkor talál a testi fogyatékkal élő, aranyos kékszínű sárkányra, aki pont olyan esetlen, mint ő. A történet kiszámítható irányba megy el, természetesen összebarátkoznak és szoros kötelék alakul ki közöttük. De vajon meddig képes rejtegetni a viking közösség előtt népe ősellenségét.

Nem gondoltam volna, hogy a sárkányok ennyire imádnivalók lehetnek, komolyan mondom, még Süsütől is édesebbek. Fogatlan játékosabb, mint a leghuncutabb terrier,  hűségesen várja gazdája parancsait, de ha kell, vérszomjas fenevadként védelmezi eltartóját.

A magyar szinkron remek lett, de mindenképp tervezem, hogy megnézem eredeti nyelven is, mert olyan arcoknak kölcsönzik a figurák a hangjukat, mint a Superbad-es McLovin, Christopher Mintz-Plasse (A kezdet kezdete, Kick-Ass) és Jonah Hill (Felvéve, Lepattintva). Mindkettejük új favoritom, ha így folytatják, hamarosan be is teszem őket a "kedvenc 25 színészem" listába. De Gerard Butler (Spíler, 300, Gamer, A csúf igazság, Exférj újratöltve,) és az Ugly Betty-s America Ferrera (Négyen egy gatyában) is szinkronizál egy-egy szereplőt.

Összességében nekem bátran 9\10.

Szívszorongató történet a kiközösítésről, ember és állat közötti barátságáról, vicces párbeszédekkel, izgalmas akcióval és megható részekkel. A vizuális megvalósítás gyönyörű, a sárkánymeglovagolós jelenetek látványosabbak, mint az Avatar-ban.

A Dragon Hunters (Sárkányvadászok) nem ellenfél, Spielbergék rajzfilme súlyosan lenyomja a francia konkurenciát.

Bemutató:  2010. március 25.

 

A hangulatos filmzenéket ahogy már megszokhattuk, Gavin Greenaway komponálta a DreamWorks-nek. Az Ál\Arc filmzenéjével befutott zeneszerző olyan sikereket ért el  karrierje során a Jégkorszak, a Táncoló talpak, a Kung Fu panda, a Volt és a Bourne-trilógia fimzenéivel, hogy a Disney is felkérte zeneszerzésre nagyszabású tűzijátékshowjához. De ami talán nagyobb elismerés, hogy az angol zeneszerző dalait hallhattuk a 2010-es téli olimpiai játékok megnyitó ünnepségén.

 

                                     1, Gavin Greenaway -Test Drive

                                    2, Gavin Greenaway - Dragon Battle 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr831875501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása