Whip It! (Hajrá Bliss!)

2010.04.05. 18:46

A legtöbb hollywood-i gyereksztár felnőttként nem tud nagyot mutatni, és jelentéktelenebb mellékszerepekkel tűnik el. Elég csak Macaulay Culkin-re, Dakota Fanning-re,  vagy Lindsay Lohan-re gondolni. A magyar származású anyától született Drew Barrymore  azonban azon kevés kivételek közé tartozik, akik meglovagolták a siker hullámait.

Steven Spielberg E.T. – A földönkívüli című filmje kapcsán ismerhettük meg alig 7 évesen, majd rögtön utána 2 Stephen King horrorban is főszerepet kapott (A gyújtogató, Macskaszem), tízéves korára pedig már ünnepelt sztár lett. De továbbra is keményen dolgozott, mire felcseperedett, igazi vígjáték-karakterré vált, olyan tipikus "a lány a szomszédból"-típusú csetlő-botló, aranyos kisugárzásával. (Nászok ásza, A bambanő, Jószomszédi iszony, Az 50 első randi) Aztán az utóbbi időben komolyabb filmekben kezdett szerepelni, az Everybody's fine (Mindenki megvan) című drámával is láthatjuk jelenleg a mozikban.

De ő gondolom most egy másik film nézettségeire koncentrál, ugyanis megrendezte élete első filmjét. Ami így kezdőhöz képest nagyon is jól sikerült. De nem is volt várható más, hiszen olyan neveket sikerült összetoboroznia mint a Ellen Page, Juliette Lewis, az énekesnő Eve, és még saját maga is szerepel a filmben.

Ellen Page 2007-ben robbant be a köztudatba pillanatok alatt, ugyanis a Juno-ban akkorát alakított, hogy a valaha élt legfiatalabb jelölt lehetett az Oscar díj legjobb színésznő kategóriájában (20 éves volt akkor). Előtte az X-men-ben, a Cukorfalatban és a ReGenesis-ben láthattuk, de a nomináció óta nem tett le az asztalra komolyabb alakítást.

Emlékeztek a Reszkessetek betörők hülye rablójára, vagy a mintamókus szerencsétlen túravezetőjére, Daniel Sternre? Nah ő játssza Bliss apját. Csak azért mondom, mert én fél napig gondolkodtam, melyik filmből ismerős:) (így talán jobban beugrik az arca:D

Juliette Lewis-tól viszont kiráz a hideg. Nem sok színész van, aki ennyire tud irritálni, de  a szerepére se tudok odafigyelni, ha meglátom egy filmben, mert alig várom, hogy ne őt mutassák. Lehet ez még vmi gyermekkori beidegződés, mert tisztán emlékszem, hogy megnéztem VHS-en 9-10 évesen a Született gyilkosokat és A rettegés fokát, és határozattan rémlik, hogy nagyon kiakasztott a szerepével:)

Na ez a film sokkal emészthetőbb, mint a már említett darabok:

Texas egyik kisvárosában játszódik, ahol a gimnáziumi végzős Bliss  (Ellen Page) részmunkaidőben egy kávézóban pincérkedik (csúcsforgalom esetén ketten is ülnek bent:P. Édesanyja letűnt szépségkirálynő, természetesen mindenáron azon ügyeskedik, hogy két lánya is kövesse őt. Rájuk erőlteti a nagyestéjiket és egyik versenyről a másikra nevezi be őket a hétvégékre. Bliss azonban nem a szépségversenyek színpadain szeretne győzedelmeskedni. Anyja nem is sejti, hogy lánya szabadidejében a görkorcsolya-derbik királynője. Apró termete és ügyessége miatt ugyanis szinte azonnal bekerült a helyi csapatba Drew Barrymore-ék közé.

A helyzet persze bonyolódik, egyre keményebb ellenfelekkel kell megvívniuk, a bajnokok csapatkapitánya (Juliette Lewis) is szekálni kezdi, a szépségversenyeken is egyre több horzsolást kell rejtegetnie anyja elől. De persze a kamaszkori hormonok is dolgoznak benne rendesen, a suliban is gondjai támadnak, a munkahelyén is meg kellene állnia a helyét, ráadásul egy helyes fiúval is megismerkedik, amikor 5 percnyi ideje sincs. Várható a robbanás... 

Pontozásom: 8\10

Szórakoztató, igazi feelgood film lett Barrymore  kisasszony vígjátéka. Csupán a közepén van 5-10 perc ellaposodás, de az imádnivaló karakterek feledtetik a történet kiszámíthatóságát.

Bemutató: 2010. február 25.

 

A zenék is rengeteget adnak a film hangulatához, csak én végig attól rettegtem, hogy  Juliette Lewis is mikrofont ragad:D De szerencsére ez elmaradt:P

 

                                    1, Tilly & the Wall - Pot Kettle Black

                                    2, The Raveonettes - Dead Sound

                                    3, Jens Lekman - Your ArmsAround Me
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr581897850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása