Lehet rajongani érte, lehet gyűlölni, de tény, hogy mindenki megnézi. Stephanie Meyer nagysikerű Alkonyat sorozatának harmadik részében tovább bonyolódik a szerelmi háromszög a halandó, a vámpír és a vérfarkas között. A könyv tavaly nyáron jelent meg nálunk, a film pedig mától látható a hazai mozikban. A tinilányok nagy örömükre ezúttal már IMAX verzióban is élvezhetik Robert Pattinson és Taylor Lautner színészi alakítá... Pfff!!!... Sármját.

Bella vergődését a két fiú között továbbra is húzzák, illetve már megint Victoria visszatérésétől kell tartani. Szóval semmi új. Max egy kis jellemfejlődés. Főleg Bella-é.

Ám a ő karaktere még pocsékabb, mint eddig, szinte egy könnyűvérű lánnyá formálták, így csaknem teljesen elveszti a néző rokonszenvét. Egyfolytában a szüzességének elvesztése jár a fejében, ami nem meglepő egy hormonoktól tomboló 18 éves lány esetében. De az már érthetetlen számomra, miért nincs cseppnyi bűntudata sem pl. a Jacobbal váltott csók miatt. Edward házassági ajánlatát is egykedvűen fogadja, semmi lelkesedést nem mutat a dolog iránt, hiszen úgy lavírozik két fiú között, mint egy ping-pong labda.

Kristen Stewart a Pánikszobában és a Kalandparkban már bizonyította számomra, hogy nem tehetségtelen színész. Viszont a Twilight fanchise első része óta azon gondolkodom, miért nem produkál semmi érzelmet a játékával. Mindig ugyanaz a lelketlen, üres tekintet, de miért?!?

Hogy Edward karaktere olyan rideg, elérhetetlen, az érthető. Elégre egy 100 éve vérre szomjazó, elgyengült vámpír, nyilván nem rejteget már semmi újat számára az "élet". A sápadt ábrázata is folyton olyan, mint akinek gyomorrontása van. Nameg teljesen más, egy lassabb korból származik, ő inkább egy virágos rét közepén olvasgatna verseket, nem úgy, mint vetélytársa, Jacob, aki inkább a pörgősebb élet híve, motorversenyekkel és konditermi edzésekkel színesítve.

A két ellentétes jellemnek egy kis időre mégis félre kell tennie az egymás ellen érzett haragot, hiába esnének legszívesebben egymás torkának, össze kell fogniuk, hogy megvédjék szerelmüket az újra előbukkanó Victoria és toborzott vámpírserege elől. A bosszúra szomjas vámpírlány ugyanis vámpírrá változtatott egy sereg embert, hogy felhasználja őket a Cullen család ellen. Azok ugyanis, akik csupán nem rég változtak vérszívóvá, sokkal erősebbek, mint elődeik, hiszen még a testükben a saját vérük.

Csak a vérfarkasok és a vámpírok összefogásával van esély ellenük, így a két ősellenség kénytelen félretenni egymás ellen érzett ősi haragját. A gondot azonban méginkább súlyosbítja, hogy a Voltouri, azaz a vámpírok tanácsa súlyos vétségnek tartaná, ha tudomást szerezne, hogy kezet ráztak Cullenék a farkasokkal.

Egy ilyen sztoriból azt gondolnánk, végre egy akciódús részt láthatunk. Hát nem. Csupán egy csipetnyivel több a harc, néhány cseppel több a vér a vásznon, mint az előző epizódokban. Nyilván nem azoknak készült a film, mint akik az The Expendables-t, vagy a Predators-t várják, de egy kis PR-trükkel az akciók kedvelőit is beránthatták volna a mozikba. Bár a nézettséggel nincs gond, hisz jelenleg a Twilight a világ legkedveltebb franchise-a. A gond csak az, hogy eddig vártam, hogy a Gyűrűk Urához hasonlóan kibontakozik majd egy jókora összecsapás. A toborzott vámpírsereggel pedig elhúzták a mézesmadzagot az orom előtt, de az izgalmas csata mégis elmaradt, egy 5 perces néhány fős csetepatét kaptam az arcomba. Háromszor másfél óráig reménykedtem, hogy talán egyszer beindul ez az Alkonyat-történet, nem lehet, hogy egy ennyire unalmas sztori váltson ki ekkora tömeghisztériákat a világon. De mégis.

Ezekután már úgy tűnik, a negyedik részt sem úgy fogják elkészíteni, hogy azok számára is élvezhető legyen, akik nem olvasták a regény. Ez van. 3\10. Ennyire értékelném. Egy leheletnyivel volt izgalmasabb mint az előző két rész. Nem többel.
 

A hazai bemutató dátuma: 2010. június 30. 

 

Egy-két fotó a premierről:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr912246427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása