Faster (Rohanás)

2011.01.28. 16:55

Dwayne "The Rock" Johnson legújabb filmje, a Faster egy három résztvevős, izgalmas hajsza a bosszúszomjas főhős és az őt üldöző sorozatgyilkos és zsaru között.

Főhősünk, Driver egy bankrablás egyik közreműködője volt, csapatával (köztük fivérével is) azonban rögvest leszámolt egy konkurens banda, amint sikeresen véghezvitték a lopást. Ugyan ő is egy golyóval a fejében végezte, halottnak is nyilvánították, valahogyan mégis sikerült feltámadnia, hogy aztán felépülését követően rögtön csattanjon is a csuklóján a bilincs. 10 évet töltött a rács mögött, amint szabadul, leporolja izomautóját (1971-es Chevy SS) és azonnal véres leszámolásba kezd.

Dwayne Johnsonra bizony nagyon ráfért már egy tökös film, az utóbbi időben (Fogtündér, Boszorkány-hegy, Zsenikém, Pancser Police) többnyire inkább saját maga karakterének a paródiáját vitte a vászonra, de most végre az akcióőrültek is azt kapják, ami az egykori pankrátortól várható. A korábban több filmben is partenere, Carla Gugino (Watchmen, Sucker Punch, Every Day, Éjszaka a múzeumban, A túlvilág szülötte, Sin City) is hozza a dolgát, akárcsak a nyugdíj előtt álló, narkós zsarut alakító Billy Bob Thornton (Tapló Télapó, Anyámon a tanárom, Sasszem, Szimpla ügy), a sorozatfanok pedig még a Dexter Debrah-ját, Jennifer Carpenter-t is felfedezhetik egy jelenetben. Csak a fogpasztareklám mosolyú, idegesítő brit akcentussal beszélő sorozatgyilkos (Oliver Jackson-Cohen) nem illik a képbe, de azért az ő karakterének is köszönhetünk pár egész jó jelenetet és itt nem csak azokra gondolok, mikor egyik kedvenc színésznőmmel, Maggie Grace-el (Elrabolva, Lost, A köd, Malőr Csodadországban) játszik.

A Faster lényegében egy remek, modern köntösbe átültetett sivatagi leszámolós spagetti-western. Személy szerint nekem nagyon hiányzott már eme klasszikus filmes műfaj a vetítőtermekből, így nekem simán megért egy 9\10-es moziélényt.

 

 Hazai bemutató: 2011. január 27.

 

A tavaly a The Back-up plan (Ilyen a formám)-al újraindított CBS Films eddig 25 millió dollár bevételt könyvelhetett el a 24 millióból forgatott filmnek köszönhetően.

A hollywood-i premier vörösszőnyeges fotói:

 




 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr452623428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása