Napokon belül itt a június, így kötelező a mozikba egy laza, nyári, Amerikai Pite-szerű vígjáték, melyen mindenen pénteki utolsó két óráról  ellógott középiskolás srác derülhet egy picit, jéghideg kólával és extra adag popcornnal a kezében. A Hot Tub Time Machine, a Sex Drive és a Toy Story forgatókönyvírója hozta össze a héten bemutatott tinikomédiát, melyben többnyire meseszerűen elnagyolt jellemeket és inkább kínosnak, mint viccesnek mondható szituációkat láthatunk, és bár más beégésein is lehet jókat kacagni, ha már a huszadik filmben látjuk a "szűz fiú eldurran a lánytól" és a "bénázás a randi előtti fazonigazítás közben"-típusú vicceket, inkább röhejessé válik a film.

A főszereplője, a huszonévei közepén járó Kirk (Jay Baruchel) egy igazi balfék. Nem elég, hogy a munkahelyén mindenki csicskája, otthon sem nézi emberszámba senki. Bár jó eszű gyerek, szülei az egyetemi tandíjára tartogatott pénzből inkább egy nagy medencét építettek a kertbe, csakhogy léhűtő bátyja naphosszat a vízben sörözgethessen, Kirk volt barátnőjével és annak új pasijával együtt. Exe, Marnie és annak új udvarlója, Rob ugyanis mindennapos vendég náluk, a szülők szinte jobban családtagnak tekintik őket, mint fiukat. Nem véletlen tehát, hogy a vézna, jóképűnek a legcsekélyebb jóindulattal sem nevezhető srác önbecsülése a padlót súrolja, ezért sem tudja hova tenni, mikor Molly (Alice Eve), a tökéletes alakú szőke bombázó közeledni próbál hozzá. (Apropó, a színésznő volt az áprilisi Maxim cíímlaplánya, katt a számokra, akit érdekelnek a fotók: 1,2,3,4,) Merthogy Kirk barátai pontozásos rendszerében is épphogy egy 5-ös, míg a káprázatos mosolyú, dúsgazdag lány -aki korábban orvosnak tanult és vadászpilótákkal járt- lássuk be, egy 10-es. És hát valljuk be, még ha valamilyen csoda folytán sikerül is egy 5-ösnek felcsípnie egy 10-est, hogy megtartsa, arra gyakorlatilag semmi esély. Max a Szépség és a szörnyetegben... De hát az csak egy hülye rajzfilm.

Bár a történet még érdekes alappal is szolgálhatna egy laza vígjátékhoz, de...

Kezdjük pl. ott, hogy Kirk és barátai egy pittsburgh-i reptéren dolgoznak, ráadásul pont a biztonsági osztályon, az utasátvizsgáló részen, mégis bármikor késhetnek munkahelyükről, röhögve, össze-vissza cserélgetik munkaköreiket, viccelődnek a fémdetektorral, és alkalmazotti kártyáikat felmutatva bárhova, még a repülőgépek közé is beszökhetnek. Kötve hiszem, hogy szeptember 11. óta bárki életszerűnek látja mindennapjaikat.

De nemcsak barátai, családja is elképzelhetetlen emberekből állnak, akik ha még a fafej bátyjáért is élnek-halnak, akkor érthetetlen, Kirköt miért nem kedvelik. És ugyan mi a csudáért vinnék magukkal kirándulni a fiú volt barátnőjét, pláne új pasijával együtt?

De egyáltalán miért kezd el hajtani egy címlaplányok között is feltűnő idomokkal megálldott, okos lány egy srácra, aki nemhogy bepróbálkozott, de még szólni sem nagyon szólt hozzá. És miért látogatná meg a fiú szüleit kb 2 napos ismeretség után?

Sajnos válaszok nincsenek, elégedjünk meg annyival, hogy ezt tudta összehozni az elsőfilmes Jim Field Smith. Illetve egy választ azért mégis  kapunk, mégpedig arra, hogy meddig bír megtartani egy 5-ös srác egy 10-es lányt.

A kiforratlan jellemek miatt jelentősebb színészi alakításokat sem kapunk, a rendezőhöz hasonlóan Jay Baruchel és Alice Eva sem tudhat maga mögött nagyobb filmes tapasztalatot. Az angol színésznő csupán nemrég hívta fel a figyelmemet a nálunk sajna nem vetített Crossing Over-ben, de már a Sex and the City 2-ben is kapott egy kisebb szerepet, és úgy néz ki, hogy ő lesz a Captain America női főszereplője. Viszont most szinte csak mosolyognia kell és dobálni a haját, míg Baruchel úrnak a (már a Fanboys-ban egyszer hozott) béna srác szerepét sem lehetett nehéz eljátszania. Krysten Ritternek (Egy boltkóros naplója, Míg a jackpot el nem választ, 27 idegen igen, Gilmore Girls) pedig valaki most már tényleg adhatna egy nagyobb szerepet. Vagy legalább egy olyat, ami több négy mondatnál, könyörgöm!!!

Összességében, ha megnézzük, hogy tavaly milyen komédiákkal kezdődött a nyári szezon (Másnaposok, Nász-ajánlat, Megint17, Spancserek) akkor bizony nem adhatok közepesnél jobbat (5\10 pont) a kissé túl hosszúra sikerült She's Out of My League-re.

 

Hazai bemutató: 2010. május 20.

 

Gondolom azért nem várta a Paramount Pictures, hogy megismétlik a Vasember 2 bevételét. Nem is öltek bele a filmbe 20 millió dollárnál többet, ennek ellenére máris visszahozott 40 millió $ bevételt.

A bevétel alakulása: 

A díszbemutatót Las Vegasban tartották, alább a premieren készült fotók, továbbá néhány videó Alice Eve-ről, köztük egy gyors interjúval is: 

 

 
 
Alice Eve villáminterjú:
 

 

 
 Alice Eve és Jay Baruchel a premieren:
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr162026479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása