Újabb brit film került a hazai mozikba, melynek forgatókönyvét az angol színésznők egyik legjobbika, Emma Thompson írta. A varázsdada, Nanny McPhee alakját még a 60-as években álmodta meg egy angol krimiíró, Christainna Brand. Miután azonban a gyermekregény hatalmas sikert aratott, két folytatás is követte. Sajnos az író nem élhette meg, hogy történetei filmvászonra kerüljenek, csaknem 40 évet kelett várnunk, hogy  a moziban élvezhessük a varázsdada kalandjait. 2005-ben mutatták be Nanny McPhee - A varázsdada című filmet, és mivel óriási meglepetést okozva világszerte 122 millió dollárt bevételt hozott a stúdiónak, nem volt kérdés a folytatás.

A második résznek ugyancsak Emma Thopson (Igazából szerelem, Harry Potter, Rockhajó, Szerelem második látásra, Értelem és érzelem, Szellem a házban) írta a forgatókönyvét és ő játsza el a főszerepet is. Igazi sztárparádét láthatunk a vásznon, számomra egyik nagy kedvencem, Ralph Fiennes (A titánok harca, Percy Jackson, A bombák földjén, A felolvasó, Az angol beteg, Üvöltő szelek, Schindler listája, A vörös sárkány) volt a húzónév, de Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart, Donnie Darko, 40 nap 40 éjszaka, A titkárnő), Maggie Smith (Harry Potter, Az eltakarítónő, Tea Mussolinivel, Kaliforniai lakosztály) és Rhys Ifans (Rockhajó, Elizabeth: Az aranykor, Sátánka, Kevin és Perry a csúcsra tör, Sztárom a párom) mellett még Ewan McGregor (Kecskebűvölők, Szellemíró, Trainspotting, A sziget, Star Wars, Moulin Rouge, Szex telefonhívásra, Angyalok és démonok) is feltűnik egy kisebb szerepben.

Ezúttal Mrs. Green (Maggie Gyllenhaal) életének van szüksége egy kis varázslatra, a megőrülés szélén álló fiatalasszony ugyanis képtelen egyedül irányítania a farmját, helytállni szenilis főnöke mellett a faluboltban és megnevelni rosszcsont gyermekeit. A második világháború idején járunk, férje, aki mindent összetartott, épp a fronton harcol, ráadásul a család elkényeztetett unokatestvéreit is a kis farmra küldi apjuk a londoni bombázások miatt, így nagy szükség van a varázsdadára (Emma Thopson), aki könnyedén rendre tanítja Anglia leghuncutabb gyermekeit.

Még ha nem is az én korosztályomnak készült a film, mégis élvezhető a színészek profi játéka miatt az idősebb nézőknek is. A sztárok remekül hozzák bolondos karakterüket, noha mindenki őrült picit, mégis imádnivalóak az eltúlzott jellemábrázolások miatt.

Maggie Gyllenhaal érzelmi kirohanásai képzik a film csúcspontjait, félelmetesen a tehetséges színésznővé cseperedett a Donnie Darko Elisabeth-e. Bizony nem véletlenül jelölték idén Oscarra.

Összességében nekem 6\10. Ugyan klisé klisé hátán, de hát egy családi mese receptje nem is lehetne másmilyen.

10 év alatti gyerekeket viszont nem vinnék a moziba rá, Nanny McPhee megidézése ugyanis szerintem kissé félelmetesre sikerült. 

 
Hazai premier: 2010. május 27.

Úgy tűnik az első rész bevételeit is megdönti a film, máris hozott 53 milió dollárt az Universal Pictures-nek, pedig még be sem mutatták az USA-ban. (Még csak augusztusban lesz a hollywoodi premier)

 A londoni premierre még a film legviccesebb jelenetét magáénak mondható kismalacot is magukkal vitték:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr692056885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása