Habkönnyű családi komédia az ünnepek közötti pihenéshez, főleg azok számára, akik szerették az előző részeket. A bevételekből várható volt a folytatás, még ha 8 évet is kellett várnunk Fockers-ék (a magyar változatban Beckur-ék) visszatérésére. Persze az alaptörténet ezúttal is az Greg és apósa csatározása, de főleg inkább a viccesen kínos szituációkon a hangsúly, amit Ben Stiller és Robert De Niro pillanatok alatt meg tud teremteni a semmiből. Az mondjuk kár, hogy az előzetesben látott vicceken kívül nem nagyon kecsegtet többel a film, de De Niro-val én úgy vagyok, hogy játszhat akármilyen lapos filmben, a legjelentéktelenebb mondataiban is A taxisofőr, A dühöngő bika vagy A rettegés foka című filmjeiben látott legendás alakításait olvasom le az arcáról. Örülök, hogy még mindig ilyen jó kondiban van a színészóriás, állítólag a fejesugrásos jelenetet is kaszkadőr nélkül oldotta meg.

Nyilván nehéz dolguk volt a forgatókönyvíróknak, főleg hogy a népes szereplőtábor mellett további bővítést is kellett alkalmazniuk, hogy még több sztár csalogassa be a nézőket a moziba. Talán kissé erőltetett a "megcsalásos" (vagy nem meg csalásos) szál, de gondolom senki nem a feszes történetvezetésért vált jegyet a filmre, hanem hogy a már jól megismert karakterek jól bevált viccein kacagjon. Nincs is ezzel semmi baj, hisz a dolog működik, hazánkban is a legnézettebb film volt a bemutatóját követő héten.

Azt mondjuk rettentően sajnálom, hogy Jessica Alba karakterét ennyire rém idegesítőre szabták, pedig jóval több potenciál lett volna az ő fehérneműs domborításában.

De amúgy tényleg nincs semmi gond a filmmel, hisz amire hivatott, hogy másfél órára megmosolyogtassa a nézőket, megfelel. De azért folytatást már nem kérnék belőle, ha lehet... 5\10.

 

Hazai premier: 2010.12.23.

 

A los angeles-i premieren szinte minden szereplő ott volt:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr812561372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása