Óvva intek mindenkit, hogy jegyet vásároljon 陈港生 (mióta várom, hogy elsüthessem ezt a poén:) legújabb filmjére. Persze gondoltam, hogy talán túlkoros leszek a sztorihoz, számítottam rá, hogy nem fogja a főszereplő még 55 évesen is végigkaszkadőrködni a játékidőt (ahogy még fénykorában tette), és hogy a poénokon sem fogok napokig röhögni. De hogy ennyire alacsony színvonalú lesz, arra nem.

Brian Levanttól, a Beethoven, a Scooby-Doo, a Flinstone család és a Hull a pelyhes rendezőjétől sokkal többet várna az ember. Egy aranyos, megmosolyogtató családi vígjátékot, mely kikapcsolhat mondjuk a vasárnap déli bőséges ebéd után. Ez a film azonban még erre sem képes.

A történet ezerszer lerágott csont már, az ex-szuperkém Bob Ho-nak kell vigyáznia barátnője 3 neveletlen gyermekére, akik mindent elkövetnek a számukra unszimpatikus férfi idegesítésére. Persze a korábban James Bond foglalkozását űző férfi gonosz ellenfelei is épp ekkor próbálnak leszámolni vele.

A forgatókönyíró egyszerűen vegyítette a Vin Diesel-es Gorilla bácsi, a Hulk Hogan-es Mr. Óvóbácsi és az Arnold Schwarzenegger-es Ovizsaru történetét. Nehéz munka lehetett. De ami a legszörnyűbb, hogy Jackie Chan lebegve ugrik fel a házak tetejére, erőfeszítés nélkül dobálja égig a gyerekeket, nyilván, mert a CGI-osok megdolgozták rendesen. De attól még megjátszhatná, hogy dolgozik is egy picit az izmaival, esetleg itt-ott elfárad picit.

De ez így értékelhetetlen: 1\10

Az első pár képkockától kezdve azt éreztem, hogy ez egy vicc. Talán a James Bond típusú filmek paródiája? Nade olyat már láttunk Steve Carrell-el és Anne Hathaway-el (Zsenikém), vagy még gyerekkoromban Leslie Nielsen-nel (Csupasz pisztoly). Ez a film azonban még 20 éve is cikinek számított volna. Lehet hogy a célközönség a 6-10 éves gyerekek lettek volna, de azért egy ennyire nulla filmet ők sem fognak végignézni.  Pláne nem 2010-ben, amikor szerintem koruktól függetlenül már ők is Twilight meg Harry Potter lázban égnek. 

Nem is tudom milyen címkét adjak a filmnek. Akciónak tüntetik fel a mozik, de én inkább vígjátéknak mondanám, annak ellenére, hogy csak kínomban nevettem rajta...

 

Hazai bemutató: 2010. április 1. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr251890891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása