A The A-team, a Letters to Juliet és A varázslótanonc után is maradt még néznivaló a hétre.

Az év eddigi két animáció-folytatása, a Toy Story 3 és a Shrek 4 mind remekül sikerült, a 2001-es Cats and Dog második része azonban a mozijegy árának a felét sem éri meg, üresebb és sokkal unalmasabb, mint az első epizód. Teljesen felesleges volt a 3D-ssé alakításra pazarolni a perceket és a Warner Bros. pénzét (konkrétan 85 millió dollár-t), inkább a forgatókönyvön rágták volna még magukat az alkotók.

Eleve nehezen dolgozható fel, hogy a mesékben ősellenségként ábrázolt címszereplő állatfajok szövetséget kössenek egymással, de hogy föld alatti titkos járatokban irányítják a gazdáiktól is fényévekkel fejlettebb hi-tech kütyüikkel a világot, túl sok lehet a célközönségnek.

Az, hogy a négylábúak halkan cseverésznek, amint meggyőződtek arról, hogy nincs ember a közelben, ötletes húzás volt 9 éve. Egészen aranyos családi sztorit lehetne ebből kihozni mondjuk egy kisfiúval, aki rájön a titokra, vagy valami ilyesmivel... De a Cats & Dogs 2-nek parányi köze sincs a valósághoz, a talpunk alatt húzódó fantáziavilág akkora elrugaszkodás a valóságtól, hogy az még egy felnőtt nézőt is az unalomba kerget, nem csoda tehát, ha egy 4-10 éves gyermeket is az érdektelenség határára visz.

A mozgó szájú állatok 15-20 perc után már nem is olyan viccesek, a szellemesség teljes hiánya pedig ugyancsak nem vonzza a filmre a figyelmet.

Miután pedig kiderült, hogy már a galambok és az egerek sem úgy viselkednek, mint a állatok, teljesen megsemmisültem. Sajnos nehéz olyan kutyákat vagy macskákat megkedvelni, amelyek cseppet sem viselkednek úgy, mint az állatok. Talán a túl sok báb és CGI miatt nem nőtt a szívemhez sem a főhős németjuhász, sem segítői.

Pontozásom:  2\10. A Cats & Dogs 2 egy szörnyű James Bond paródia, szőrös lényekkel elbábozva.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr772354557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása