Oscar 2011 - esélylatolgatás

2011.02.27. 22:52

Pár óra múlva megkezdődik a legrangosabb filmes díjátadó ceremóniája, mely a szoros mezőnynek köszönhetően az utóbbi évek egyik legizgalmasabb Oscar gálája lesz.

A legjobb film kategóriában a The King's Speech-nek drukkolok, ha már a Blue Valentine-t nem jelölték, de úgy gondolom, a The Social Network lesz a befutó. Ezek után a tippem értelemszerűen a legjobb rendező díjára David Fincher.

A legjobb színésznő kategória győztese mindenki szerint egyértelműen a megőrülő balerinát alakító Natalie Portman (Black Swan), de szerintem a legjobban a teljesen esélytelennek tartott Michelle Williams (Blue Valentine) érdemelné meg. De Portman kisasszony díjának is örülnék, míg Jennifer Lawrence (Winter's Bone) és Annette Bening (The Kids are all Right) alakítását egyáltalán nem éreztem erősnek. A Nicole Kidman főszereplésű Rabbit Hole-t sajnos már nem volt szerencsém (időm) a ceremónia előtt megtekinteni, de az előzetest, a szinopszist és Kidman tehetségét ismerve valószínűleg remek alakítást nyújt, mint szinte összes eddigi filmjében. 

Az év férfi alakítását egyértelműen Colin Firth nyújtotta, nem is jöhet más szerintem szóba. Nagyon szorítok érte, mert már a tavalyi ceremónián is őt vártam győztesnek.

A legjobb női mellékszereplők közül a csupán 14 éves Hailee Steinfeld (True Grit) győzött meg a leginkább hihetetlen alakításával, de úgy gondolom, Melissa Leo-nak (The Fighter) ítéli az akadémia a díjat.

A legjobb férfi mellékszereplő-re a tippem Christian Bale, még ha Geoffrey Rush-nak is szurkolok.

A legjobb idegennyelvű film kategóriában a Dogtooth-ért szorítok, de a Biutiful és az In a better World jóval esélyesebbnek tűnik, míg az animációs filmek közül valószínűleg a Toy Story befejező része kapja meg méltó elismerését, de nem hagyhatom ki, hogy ne dícsérjem a The Illusionist gyönyörű, klasszikusan kézzel rajzolt grafikáját.

Szerző: fenyo86

Szólj hozzá!

Címkék: !oscar

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr972696289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása