Kick/Ass (Ha/ver)

2010.04.30. 23:27

Jópár hónapja szinte hetente kapunk Kick-Ass karakterposztereket, teasereket, trailereket, videoklipet, és noha nem vagyok egy képregényőrült, az akcióvígjáték hype-ja nekem is felhívta a figyelmemet. Még szerencse is, hiszen másképp lehet meg sem néztem volna ezt a minden tekintetben hibátlan filmet.

Bár néhány kivételtől eltekintve (Szellemlovas, Wanted, V, mint vérbosszú, A maszk) a legtöbb képregényadaptáció kimondottan tetszett (Batman, Pókember, A fantasztikus 4-es, 300, Hulk, X-men, Sin City, Watchmen), a Kick/Assről eleinte mégis úgy gondoltam, tiniknek való Harry Potter/Percy Jackson-féle popcornmozi. Aztán a színészgárdát nézegetve lassan rádöbbentem, mekkorát tévedek.

Hiszon ott van Nicolas Cage, akinek a Bad Lieutenant-ben nyújtott zseniális alakítását látva megfogadtam, hogy monstantól kiemelt figyelemmel követek. De Christopher Mintz-Plasse (tudjátok, ő volt McLovin a Superbad-ben) is pillanatok alatt bekerült a kedvenceim közé és Lyndsy Fonseca (Született feleségek, How i met your Mother, Hot Tub Time Machine)  is húzónév volt a számomra, akárcsak az egyik kedvenc filmemben, az 500 Days of Summer-ben látott tehetséges Chloe Moretz és a Geek-es Clark Dukes (Szextúra) akit hamarosan az általam már nagyon várt Hot Tub Time Machine-ben is láthatunk. Plusz még Mark Strong ismét gonoszként... Ez rossz film már tényleg nem lehet -gondoltam magamban.

A film főhőse (Aaron Johnson) egy átlagos középiskolás srác:

"Nem voltam jó sportoló, nem voltam jó matekból, és nem voltam hardcore játékos sem. Nem volt piercingem, sem étkezési zavaraim, sem 3000 barátom a MySpace-en. Az egyetlen szupererőm, hogy a lányok számára láthatatlan voltam. Mint a legtöbb korombeli, simán csak léteztem. Rám törve a szobám ajtaját, valószínűleg épp tévéztem volna. Vagy épp Todd barátommal beszéltem volna Skype-on."

Ám mikor két késes fickó fényes nappal kirabolja, és senki nem akadályozza meg a dolgot, úgy dönt, megpróbálja megváltoztatni a világot. Rendel a netről egy testhezálló zöld latexruhát, készít egy maszkot, magához vesz két gumibotot, és beleveti magát a veszélyes éjszakába, hogy leszámoljon a város rosszfiúival. Persze szupererő híján  esélye sincs a 60 kilós srácnak az ökölharcban jártas keményfiúk elleni csetepatékban, leginkább őt verik péppé, ám felkerülve a youtube-ra világszintű hírnévre tesz szert, és valahol mégis sikerül megváltoztatnia az emberek gondolkodását.

Még mindig cikis mozinak gondolod? És ha elárulom, hogy a Blöff, a Gépállat SC és A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső producere, Matthew Vaughn írta és rendezte? Mert bizony akkor már garancia a remek akciójelenetek, a kidolgozott bunyók és az ütős poénok. És tényleg így van, az állam leesett, olyan vérengzést rendeznek a néhány éve még kiskorú szereplők. A kétórás játékidő 20 percnek tűnt, annyira pörgős sztorit kaptam az arcomba.

Jöhetnek sorra a nagy költségvetésű nyári blockbusterek (Iron Man 2, Robin Hood,  Prince of Persia, Ghost Writer, Green Zone, Twilight 3, Inception, Shrek 3, The A-team, The Expendables, Nightmare on Elm Street), nem biztos, hogy izgalmasabbak lesznek a Kick/Ass-nél.

Az U.S.A-ban ennek ellenére nem nyitott túl jól (20 millió dollár az első hétvégén), bár azért rossznak sem mondanám a kezdést, csak nem gondoltam, hogy nem veri meg a már 4. hete vetített How to Train your Dragon-t. Eddig 67 millió $-t szerzett a Lions Gate-nek a 30 millió dollárból forgatott film. 

 Bevétel: Hazai premier: 2010. június 17.

 

Az éven eddig a Kick/Ass-ben hallottam a legjobb filmzenéket.

 

                                          1, The Prodigy - Stand Up

                                          2, Zongamin - Bongo Song

                                          3, The Prodigy -Omen

                                          4, Mika - We are Young

                                          5, Primal Scream - Can't go back

                                          6, The Hit Girls - Bad reputation

                                          7, Elvis Presley - An american trilogy 

 

A Los Angeles-i premieren készült fotók:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr661965680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PokerFace 2010.05.14. 13:57:44

Jó írás! Egyetértek, hatalmas film, és érződik rajta Matthew Vaughn eddigi munkáinak hatása!
süti beállítások módosítása