Gondolkoztál már azon, mi történthetett az Amerikai Pite srácaival 15-20 évvel a bankett éjszakája után? Megházasodtak, kiköltöztek a külvárosba és gyerekeik születtek... és még ma is csak a szex jár a fejükben, akárcsak pubertáskoruk idején.

A Farelly tesók legújabb vígjátékának, a Hall Pass-nak persze köze nincs Jason Bigg-ék kultfilmjéhez, de a rendezőpáros a tőlük megszokott kendőzetlen módon ábrázolja a férfiak szexorientált világát.

A sztori szerint amikor a hosszú évek óta házasságban elő két haver felesége (Christina Applegate, Jenna Fischer) már képtelen tovább elviselni, hogy férjeik egyfolytában más más nők hátsóját bámulják, más nőkről diskurálnak és minden bizonnyal más nőkön jár az eszük, a furfangos asszonyok szövetkeznek ellenük. Mivel jól tudják, hogy férjeik (Owen Wilson, Jason Sudeikis) úgy gondolják, ha ők nem lennének, minden más nőt megkapnának, ezért adnak nekik egy hét kimenőt. Ezidő alatt azt tehetnek, amit csak akarnak, azzal, akivel csak szeretnék, majd utána egy szót sem ejtenek arról, mi történt az elhajlási engedély hete alatt. Tudják, hogy nem olyan profik már a csajozásban pocakosodó férjeik, mint ahogy gondolják magukról.

Rick és Fred összehívja néhány haverját és azonnal eszeveszett bulizás veszi kezdetét... Csak hát az első nap túl sokat zabálnak és lusták elindulni... Másnap túlságosan betépnek... Harmadnap túl sokat isznak, így eldőlnek a heverőn... Úgy tűnik eljárt hőseink felett az idő... Eljutnak egyáltalán valamelyik klubba?:) Végülis el és megrökönyödve tapasztalják, hogy bizony nem nyerőek már az ők poros csajozós dumáik. Úgy festenek a diszkóban, mint elefántok a porcelánboltban. Fogalmuk sincs, manapság hogyan lehet csajozni. Röhejesen kínos kikosarazásokban lesz részük, rádöbbennek, hogy talán régen sem voltak akkora ászok, csak az idő szépítette meg a dolgokat...

Aki szerette eddig Farellyék vígjátékait (Dumb és Dumber; Én, én, meg az Irén; Agyő, nagy Ő; Keresd a nőt; Túl közeli rokon), az ezt is imádni fogja, de aki morbidnak tartotta a humorukat, az ezúttal is kiakad majd:)

"A feleségem nem prűd és kedveli a humoromat. A Hall Pass forgatókönyvének első változatait meg is mutattam neki. De ahogy a két férj újabb, egyre vadabb kalandjait írtuk, elbizonytalanodtam. És amikor végre sikerült elkészíteni egy olyan forgatókönyvet, amit már nem mertem megmutatni az asszonynak, tudtam, hogy ez lesz a jó…" - nyilatkozta Peter John Farrelly.

Amit talán nem érettem a filmben, hogy miért néz ki Owen Wilson és Jason Sudeikis ennyira szakadtan, míg feleségeik szexibbek, mint 15 éve, de valamiért úgy gondolta a rendezőpáros, szükséges a ránc és a pocak a házasság terhei alatt megfáradt két csókára. A dilemma című filmben is pont ez volt a gondom a Vince Vaughn-Jennifer Connelly és Kevin James-Winona Ryder párossal néhány hete. Viszont még most is fetrengek a nevetéstől, ha eszembe jut Richard Jenkins csajozómesterként:) Az egyetlen csalódásom talán a filmmel kapcsolatban a számomra legnagyobb húzónév, Alexandra Daddario (Percy Jackson) túlságosan rövid szerepe.

Végezetül egy fontos figyelmeztetés: VÁRD KI A STÁBLISTA VÉGÉT! Emlékszel mekkora poénokat rejtettek a Másnaposok utolsó képkockái? Tudom, hogy csúnyán néznek ilyenkor a mozi alkalmazottai, de akkor is csüccsenj vissza a seggedre, ha nem akarod kihagyni a film legnagyobb poénjait.

Vígjátékokra ritkán adok maximális értékelést, de A másnaposok és a Hot Tub Time Machine után a Hall Pass is kiérdemli tőlem a műfaján belüli 10\10 pontot. Igaz, ez nem olyan 10\10, mint mondjuk a Blue Valentine-nél, az Everybody's Fine-nál vagy a The Road-nál, de összességében maximálisan megkaptam mindent a Hall Pass-tól, amit egy vígjátéktól elvárhat az ember: poénok tömkelegét. Rég röhögtem ennyit filmen. Nagyon rég...

 

Hazai premier: 2011.03.03.

 

A los angeles-i premier fotói:




A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr62723210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása