Viszonylag nézhető kalandfilm-vígjáték A nemzet aranya franchise alkotóitól, melyben Nicolas Cage által játszott varázsló próbálja bevezetni a misztikum világába a szkeptikus utódát (Jay Baruchel - She's out of my League), aki pillanatok alatt a jó és rossz közötti világmegváltó csatározásban találja magát, mégha nincs is túl sok kedve a dologhoz. De hát mi mást is tehetne a kiválasztott a beletörődésen kívül, ha egyszer az ő testében csörgedezik a nagy mágus, Merlin vére.

Történt ugyanis valamikor réges-rég, hogy a főgonosz valahogy kinyírta a legendás varázslót, majd rögvest a világ elpusztításához látott volna (bár azt sosem értettem a kalandfilmekben, hogy az mire jó nekik, mihez lehet kezdeni egy leigázott világgal?:), ha Monica Bellucci magába nem szívta volna... Ha sikerül félretenni a pajzán gondolatokat, akkor ezt valahogy úgy képzeljük el, hogy kiszívta a gonosz lelkét a testéből, majd letüdőzte:) De hogy ne vegye át felette belülről az uralmat, Nic Cage egy matrjoska babába zárva hibernálta.

Ezután keresni kezdte azt a fiút, aki a legenda szerint Merlin képességeivel bír és talán képes lehet legyőzni a főrossz arcot. Teltek-múltak az évszázadok, közben több rosszfiút is a babába zárt, mígnem rátalált az "új Harry Potter"-ünkre, akinek fél perc alatt sikerül szerezni magának elég ellenséget ahhoz, hogy mielőbb meg kelljen tanulnia védenie magát.

Innentől kezdve beindul a tanítgatás, míg mindenki a matrjoska babára hajt, ki a gonoszt, ki Monica Bellucci-t akarja kiszabadítani belőle, attól függően, hogy a jó vagy a sötét oldalon áll. Elég túlbonyolított tehát a sztori, ezért is a jópár pont a hiánya a tízestől a pontozásomon, de viccek azért akadnak bőven és a látvány is egész jó.

Jay Beruchel (a She's out of my League után) megintcsak hozza a béna, de szerethető srác szerepét, akinek újra egy szuperszexi blondie (ezúttal Alice Eve helyett Teresa Palmer) álmai vágya, és talán esélye is lenne egy randira, ha nem folyton a világ megmentésére kellene készülnie. (A színészhölgyet eddig Az átok 2-ben és az Adam Sandleres Bedtime Stories-ban láthattuk, korábban egyébként Russel Brand, Topher Grace és Adrien Brody barátnője is volt.)

Palmer kisasszony mellett a film másik eyecandy-je a már említett Monica Bellucci, akitől érdekes módon ezúttal egy ágyjelenetet sem látunk, de a fenékmutogatás elmaradása nem jelenti feltétlenül a színészi képességie régóta várt megcsillogtatását, ugyanis nem több néhány szónál a szerepe.

Annál jobb Nicolas Cage és Alfred Molina (Egy lányról, Prince of Persia, A Da Vinci-kód, Azonosság, Pókember 2, A rózsaszín párduc 2), lazán elviszik a hátukon a filmet. Előbbi színészt eddig nem igazán bírtam, ám az éven megkedveltette velem magát, ugyanis kegyetlen nagyot produkált a Bad Lieutenant-ban és a Kick\Ass-ben is nagyon jó volt. De Molina több, mint 100 filmes rutinja is látszik minden egyes arcmozdulatán.

Éppen ezért mondhatom, hogy a közepestől számomra azért jóval nézhetőbb nyári filmet hozott össze Jerry Bruckheimer és csapata, talán a történet egy fokkal gyengébb, mint előző produkciójuk, a Prince of Persia-é, de ugyanolyan szórakoztató és könnyed nyári alkotás. Pontozásom: 6\10.

 

 Hazai premier: 2010.08.05.

 

A new york-i premier vörösszőnyeges fotói:



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr782353856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása