Tamara Drewe (Tamara Drewe)

2011.01.11. 20:27

 

Ahogy a Scott Pilgrim esetében is, aki teheti, annak érdemes rászánnia egy kis időt és elolvasni Rosemary Elizabeth "Posy" Simmonds fanyar humorral átitatott, kőkemény társadalomkritikával bíró rajzait (itt megtehetitek), mielőtt megnézi a filmet, mert nagyon sokat ad az élvezeti faktorhoz. És az alapanyagot megismerve rögvest az eredeti történet számlájára írhatjuk a film legnagyobb hibáját, mégpedig hogy sokkal inkább szól az angol falucska lakóiról, mint a címadó hölgyeményről. Tamara Drewe még úgy sem tud középpontba kerülni, hogy a gyönyörű Gemma Arterton alakítja, kíváncsi lennék, hogy mennyire alacsony nézettséget produkálna a film, ha mondjuk nem a vonzó idomokkal megáldott Bond-lány kapta volna a szerepet.

Tamara, az óriási orral megáldott csúnyácska lány mindig is könyvíró szeretett volna lenni, ám ehelyett sikeres újságíró lett, aki sok-sok év után tér vissza Londonból aprócska kis szülőfalucskájába, hogy kipofozza majd eladja szülei egykori házát. Mindenki megdöbbenve fogadja a rút kiskacsából azóta gyönyörű hattyúvá változott lányt, azonnal minden férfi rávetné magát. Még a faluban fellépő sztárbanda dobosa is...  

Akármennyire is megnyerőek Tamara Drewe testi adottságai, sajnos semmi személyeset nem tudunk meg róla, csupán a fél falu szexuális játékszerként szolgál. Sokkal inkább a szinte párhuzamban sem álló szerelmi kalandjai egyikének elszenvedője, a vele megcsalt asszonnyal (Tamsin Greig) érzünk rokonszenvet. A sokak által szinte már nőideálnak tekintett Arterton kisasszonynak sajnos ez már a sokadig szerepe, amelyet képtelen élettel megtölteni (lásd. A titániok harcaPerzsia hercege, Rockhajó, Spíler), lényegtelen, ha ez nem is mindig az ő hibája. A többiek viszont egytől egyig zseniálisak (főleg Dominic Cooper - Egy lányról, A hercegnő, Mamma Mia), mintha rájuk szabták volna a szerepet.

De mi a legnagyobb gond a filmmel? Talán az, hogy egy könnyű, kis kellemes, csajos komédiának indul, ám valamikor úgy a 80. perc környékén egyszercsak egy fekete humorú szatírává alakul át. Ennek ellenére azért élvezet valami olyat is látni, ami nem követi a rohamosan romló hollywood-i vígjátékrecepteket. Pontozásom: 6\10.

 

Hazai premier: 2010.01.06.

 

Premierképek:






 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyo86.blog.hu/api/trackback/id/tr222586450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása